Valencia C F Femenino 2 - Oviedo Moderno 1. Cronica, 1ª jornada de lliga, 1ª Divisio 2013-14

Primera i treballada victoria de les blanquinegres a la jornada inaugural de lliga de la Primera Divisio Femenina, 2013-14, amb remontada inclosa davant un Oviedo Moderno, que ha posat les coses ben dificils per a les de la rata penada.

L'alineacio titular de Cristian Toro ha estat la següent; Mariajo, Salomé, Sara Micó, Ivana, Leila, María Martí, Paula, Monforte, Mari Paz, Marta Mateos i Ana Amo. A la banqueta, María Sanjuan, Naiara, Arantxa, María José Llavata, Marta Peña, Marta Peiró i Cintia.

L'onze de l'Oviedo Moderno; Rosana, María Iglesias, María, Gordi,  Meri, Iris, Julia, Mogo,  Yoli, Irene i Lole. I aquesta era la banqueta; Aída, Sheila, Isina, Paula i Luci.

A les instalacions deportives del Valencia C F a Paterna, la pilota ha començat a botar a partir de les 12:15, amb un dia asolejat.

L'Oviedo Moderno, ha sorpres a les "ches" als primers minuts, i mes quan al minut 8, Mariajo s'ha lluit enviant a corner una pilota enverinada. Al minut 12, Mariajo torna a fer una parada a boca cano. Les asturianes manaven al partit.

Mari Paz ha fet el primer xut valencianista al minut 14, parant la portera visitant. A partir d'aci, el partit ha entrat en una fase d'alternancia a les dos porteries, amb bones ocasions per als dos equips.

Al minut 32, Ana Amo, ha rematat dins la xarxia, quan la jugada ja estaba invalidada, no pujant el gol la marcador. Abans de la fi de la 1ª part, el joc s'aturat uns minuts per el xoc de Mariajo i una jugadora visitant, recuperanse la portera internacional del Valencia. Amb resultat de 0-0  s'ha arribat al descans. Rufete i Angulo, a'han aplegat a vore el partit, per recoltzar l'equip.

Nomes començar la segona part, Mariajo ha evitat el gol amb un ma a ma amb la davantera carbayona, encara no s'habia cumplit el primer minut de joc.Als minuts 13 i 15, Cristina fa els primers moviments a la banqueta, Naiara per Mateos i Marta Peiro per María Martí. Al minut 18, Maripaz ha disposat de la millor ocasio per a les locals a centre de Leila, remata al travesser.

Al minut 23, al lliurament d'una falta a la frontal de l'area valencianista, la pilota s'estavella a la madera.El Valencia replica amb una doble ocasio de Amo i Naiara, pero un minut despres, l'Oviedo a'avança al marcador amb un xut desde fora l'area, que entra per l'escaire de la porteria de Mariajo, 0-1.

Despres del gol, les ches han tingut un baixo, amb uns minuts de KO. Cristian Toro, al minut 34 de aquesta segona part, ha fet un doble canvi, Punxa i Marta Peña, per  Leila i Ana Amo. Dos minuts despres, el 36, l'arbitre decreta favor del Valencia, i Sara Monforte marca l'empat a un gol. En aquests moments, les blanquinegres han tingut una explosio d'adrenalina i s'han vingut amunt, anant a per la remontada.

Al minut 40, Punxa li posa una pilota en safata a Maripaz, que la portera de l'Oviedo, miraculosament, li la trau dels peus, quan la davantera anava a xutar. Pero la mateixa Maripaz, al minut 43, no ha perdonat i ha fet el 2-1, certificant la remontada che en 7 minuts. Als minuts finals, el Valencia ha apretat de valent per a matar el partit, pero el marcador ja no s'ha menejat.

A la fi, felicitat al Valencia C F Femenino, a on algunes de les noves cares, han estat protagonistes del partit. Pareix que l'equip entrenat per Cristian Toro, s'afianza a la categoria, començant la lliga amb victoria despres de remontar, llevanse la llosa d'altres temporades, a on equips inferiors sobre el paper, s'emportaven els tres punts si marcaben primer.

L'unica decepcio, per a mi, es que no han jugat al mini estadi de la Ciutat Deportiva del Valencia C F, i espere que mes avant en altres partits, les xiques pugen jugar a on es mereixen.