Esta vesprada escoltant Radio Valldigna m'enterat, que la directiva vallera a sustituït a Quique Parets, per Salvador Quiles, que estarà ajudat per Gil i Catxó. Ja portava temps volen-li fer un homenatge, i crec que és el moment.

Quiles, un ex-jugador de futbol i tota una institució al Tavernes, ha entrenat en totes o quasi totes les categories del club i un dels ex-jugadors del poble més valuós pel que ha fet en el món del futbol.

Vaig a recordar un poc la seua trajectòria com a futbolista fins on tinc dades.

1968 .- Juvenils del Tavernes
1969-70 U D Alzira 3ª Divisió (9 gols, 5 en els tres últims partits, amb hat-trick inclòs)

Extraordinario gol de Quiles: Mestalla 4, Alzira 1. Salió desde el centro del campo con el balón controlado, dribló a varios defensas que le salían al paso y se plantó solo ante el portero Illumbe, al que batió por arriba con una preciosa vaselina.
Alzira 3, At. Balears 0: Los tres goles fueron marcados por Quiles y al día siguiente un titular ponía: "Quiles 3, At. Baleares 0". Este periódico lo tenía en su mesa el presidente del Sabadell el día que fue a presentarse oficialmente con el conjunto arlequinado.
Salva Quiles tuvo dos etapas en la UD durante esta temporada. En la primera vuelta notó la inexperiencia en una categoría tan fuerte como la tercera división de entonces. El exportero del Valencia, Enrique Montes "Quique" tampoco confiaba demasiado en el vallero. Quiles atribuye a Emilio Layunta, hasta el momento secretario técnico y nuevo entrenador, la causa principal de su mejor juego. El técnico aragonés si que le dió toda su confianza y Quiles se salió.
Posteriormente, su salida del Alzira causó polémica con el Valencia CF. Si bien fué ofrecido en primera instancia por la directiva azulgrana a la valencianista, ésta se lo pensó más de la cuenta y cuando por fin dijo que quería negociar, Quiles ya había firmado con el Sabadell, conjunto de primera división.

1970-71. C D SABADELL 1ª Divisió
Va debutar en 1ª, el 20 de setembre de 1970, al camp del Molinón, contra el Sporting. Era el minut 44 de la jornada nº 2. Va marcar el 3-2 final al minut 89.

Jugà 24 partits marcant 3 gols, quedant l'equip classificat en el lloc 13º.

1971-72. C D SABADELL 1ª divisió
Va jugar 31 partits i va fer 6 gols

1972-73. GRANADA C F 1ª divisió
30 partits jugats, 29 de titular i 25 partits complets amb un total de 2.488 minuts
disputats amb 3 gols i una expulsió.
J. 19 28-01-73.---- Granada 2-Deportivo 0.... Quiles 1-0 minut 53
J 29 15-04-73.----- Granada 1-Castellon 1..... " 1-0 " 46
J 34 20-05-73.-----Burgos 2 - Granada 1....... " 2-1 " 37
L'equip es va classificar al lloc 15º de la lliga.

1973-74. GRANADA C F 1ª divisió
33 partits disputats, 33 de titular i 25 partits complets amb un total de 2.842 minuts
disputats marcant 5 gols
Granada 2- Santander 0 Quiles el 2-0 al minut 84, Granada 1- Barça 1 1-o al m. 7
Granada 3- Real Oviedo 0 2-0 al m. 60 Las Palmas 1- Granada 1 0-1 al m. 81
Granada 2-Elche 1 1-o al m. 14.
No va marcar pero va jugar els 90 minuts, jornada 19, 20-01-74
R. Madrid 0- Granada 1

1974-75.Granada cf 1ª divisió
3o partits disputats, 26 com a titular i 20 partits complets, amb 2.350 minuts 5 gols Zaragoza 4 - Granada 1 el 4-1 al minut 77 / Granada 2- Valencia 1 l'1-o al minut 23, Keita el gol del Valencia/ Hercules 0- Granada 1, al minut 75/ Granada 3-Zaragoza 0, el 2-0 al minut 35 i Granada 1- Hércules 1, l'1-0 al minut 64.

Desitjan-li molta sort pels partits que queden, a ell i als seus ajudants i a tot l'equip, espere que vos agrade este article sobre l'entrenador actual del Tavernes.
1975-1976. Granada c f 1ª divisió
13 partits disputats, 7 complets i 11 partits com a titular, en total 887 minuts, amb 2 targetes grogues i 2 gols, un al Santander i l'altre a Las Palmas de penal.

1976-77. Granada c f 2ª divisió.
A partir d'esta temporada, ja no tinc més dades. A les temporades següents, va jugar en el Alavés també en segona divisió, i va coincidir amb Jorge Valdano abans de fitxar pel Saragossa. Va ser internacional per España, en la selecció B o l'amateur. A mitad dels anys 60 i fins principis dels 70 hi havia una competició de seleccions nacionals amateurs que s'anomenaba Copa de la UEFA Amateur.

Fins ací és tot, ara cal que el Tavernes es mantinga a la categoria, i l'any que ve més.

PD. Salvador Quiles va jugar 6 temporades a primera divisió, de la 1.970-71 a la 1.975-76. Va disputar 161 partits marcant 24 gols.
La temporada 73-74 va ser la que va jugar més partits (33).
La temporada 75-76 la que menys (13).
La temporada 71-72 va ser la que més gols va fer (6).
La temporada 75-76 la que menys (2).
La temporada 73-74 va quedar el seu equip (Granada) en la 6º posició.